Dames draaien: filmfestival plaatst vrouw centraal

EVC
© brusselnieuws.be
19/09/2012
Met een vierdaags festival zet kunstencentrum Botanique het werk van vrouwelijke filmmakers in de verf. Onder de 25 films zijn er zowel animatiefilms als fictie, documentaires en wereldpremières.

Dames draaien focust op films van vrouwelijke cineasten van over de hele wereld. Veelal vertrekken de films vanuit een kritische kijk, maar er is ook plaats voor humor en emoties.

In het Luik Belgische cinema is er onder meer de wereldpremière van Une philosophie des yeux fermés - le corps comme réserve naturelle. Deze documentaire van Sacha Kullberg gaat over het beheer van het stoffelijke omhulsel dat overblijft na de dood. Heel andere toon in The pedicure trial. In deze documentaire mondt een pedicurebehandeling uit in een tragikomische achtervolging.

Een speciale focus gaat uit naar Warrior Poets: drie documentaires waarin vrouwen zich de kracht van woorden op hun eigen manier toe-eigenen dankzij poëzie, hiphop en rap.

China en Iran
De openingsfilm Ufo in het eyes van Xiallo Guo komt is een satire op de neoliberale aspiraties van China.

Voorts is er nog een luik met films uit Iran.

Op zaterdag 22september is er vanaf 23 uur een party in café Botanique. Zondag 23 september treedt het Londonse vrouwenkoor Gaggle er op.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Film, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni