© tvbrussel

Cyclovia maakt meer plaats voor fiets in stad mogelijk

© brusselnieuws.be
21/08/2011
Van het Jubelpark tot aan de kanaalzone waren zondag enkel fietsers en voetgangers welkom. De eerste Cyclovia werd geen massale overrompeling, maar staatssecretaris voor Mobiliteit Bruno De Lille is tevreden. “Het bewijst dat we in Brussel meer plaats kunnen maken voor fietsers zonder de hele stad lam te leggen.”

Cyclovia - naar het wekelijkse voorbeeld in Colombia - was vandaag aan zijn vuurdoop toe. Tussen 11 en 16 uur werden een aantal straten tussen de Kanaalzone en het Jubelpark afgesloten voor het autoverkeer.

De stad Brussel organiseert deze Cyclovia als een opwarmertje voor de grote autoloze zondag in september wanneer heel het Brussels gewest opnieuw autovrij wordt.

Staatssecretaris De Lille (Groen!) hoopt vooral dat "we mensen hebben kunnen laten zien dat Brussel per fiets best wel een aangename stad kan zijn. En natuurlijk hopen we dat deze mensen morgen de fiets zullen gebruiken om naar hun werk te gaan."

Op 11 september wordt het hele idee nog eens overgedaan en wordt een deel van de stad opnieuw aan de fietsers, voetgangers, joggers en skaters gegeven. Een ideale oefening om de benen los te rijden voor Autoloze Zondag een week later op 18 september.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni