Cinema Arenberg heeft al opvolger

© brusselnieuws.be
30/06/2011
Cinefielen zullen ook na de sluiting van de Arenberg voor een portie auteursfilm terecht kunnen in de Koninginnegalerij. Een ploeg rond regisseur Henri De Gerlache zal de arthouse bioscoop na een korte opfrisbeurt heropenen in februari 2012.

De eigenaar van de Sint-Hubertusgalerijen wilde het huurcontract van de Arenberg niet verlengen maar heeft dus wel concrete plannen om de bioscoop in de galerij te behouden. Dat bericht de RTBF. Een Frans-Belgisch team investeert 700.000 euro om de arthouse bioscoop over te nemen en op te frissen.

De bioscoop blijft hoofdzakelijk gewijd aan auteurscinema. Daarnaast komt er een tentoonstellingsruimte voor digitale kunst en een winkel met filmartikelen.

Het huurcontract van de Arenberg loopt af op 31 december en wordt niet verlengd omdat de uitbater nog heel wat achterstallige huur moet ophoesten. Op de website van de bioscoop tekenden ondertussen al meer dan 15.000 mensen een petitie voor het behoud van de Arenberg.

Cinéma Arenberg / Galeries

Eind december verviel de huurovereenkomst van Cinéma Arenberg in de Koninginnegalerij. Een verlenging van het contract zag de eigenaar van het pand niet zitten. Een opvolger in de hoedanigheid van regisseur Henri de Gerlache bood zich al snel aan om de cinema over te nemen.  Op 18 januari 2012 ging de cinemazaal opnieuw open onder de naam Galeries.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Film, Cinéma Arenberg / Galeries

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni