Cantillon en Brasserie de la Senne gelauwerd

© tvbrussel
04/11/2012
Op de eerste Brussels Beer Challenge hebben de twee Brusselse brouwerijen elk een gouden medaille gewonnen. De Anderlechtse brouwerij Cantillon viel in de prijzen met haar geuze. De Molenbeekse Brasserie de la Senne kreeg goud voor haar Stouterik.

In totaal wonnen Belgische brouwerijen 42 medailles binnen waarvan 11 gouden. De Verenigde Staten deden het nog net iets beter, want zij haalden 13 gouden medailles en 43 in totaal.

Tijdens de Beer Challenge proefde een internationale jury zo'n 500 bieren uit binnen -en buitenland. Voor de twee Brusselse winnaars is de gouden medaille een mooie bekroning op het harde werk.

"Wij zijn zeer trots om deze prijs te winnen in onze eigen stad", zegt Bernard Leboucq van Brasserie de la Senne.

"Ons imago was al goed maar het is belangrijk om ook hier in Brussel een prijs te krijgen", aldus Jean Van Roy van Cantillon.

De winnaars zijn gekozen uit maar liefst 500 binnen -en buitenlandse biersoorten. Allemaal geproefd en beoordeeld door een 50-koppige professionele jury.

De Beer Challenge is een nieuwe internationale biercompetitie, georganiseerd in het kader van het gastronomisch jaar in Brussel. Meer informatie via de bijhorende externe link.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni