'Café Monk dicht, Kafka komt terug'

© brusselnieuws.be
11/06/2012
Opschudding in het Brusselse cafélandschap: het bekende café Monk in de Sint-Katelijnestraat zou ermee stoppen. De zaak is al sinds woensdag gesloten. De Kafka daarentegen zou binnenkort opnieuw de deuren openen.

Café Monk is failliet, schrijft Het Nieuwsblad. Al sinds woensdag wordt de zaak niet meer opengedaan.

"We konden de eigenaar al enkele weken niet meer bereiken. Toen hebben we een brief gestuurd dat we ermee zouden stoppen als dat zo zou blijven, maar er kwam geen reactie. Dus hebben we de zaak gesloten", bevestigt een werknemer aan brusselnieuws.be. "Het was ook niet de eerste keer dat er zich problemen voordeden."

Er zijn ook geruchten dat er problemen zijn met het management, en dat het personeel geregeld niet betaald werd. De verplichte jaarrekening is al sinds 2006 niet meer ingediend, vernam FM Brussel. De eigenaar is voorlopig niet bereikbaar voor commentaar.

Café Monk was een vaste waarde in het centrum en erg in trek bij de Nederlandstalige Brusselaar. De sluiting komt onverwacht, want de zaak zat steevast vol. Vorige week nog werd er een concert van Stoemp! georganiseerd. "De zaak draaide heel goed, dat was nooit het probleem. Maar het beheer liet te wensen over", zegt de werknemer nog.

Kafka
Er is ook goed nieuws uit de caféwereld: café Kafka gaat ten laatste op eind juli opnieuw open. Er zou personeel uit de Monk overstappen naar het nieuwe café. De zaakvoerder wil voorlopig anoniem blijven, maar belooft dat de klanten "de ziel eigen aan Kafka zullen terugvinden". Kafka ging in april failliet toen de toenmalige zaakvoerder de huur niet meer kon betalen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni