Souvenir voor toeristen: Slabbetjes from Brussels

© brusselnieuws.be
23/01/2013
VisitBrussels en het kersverse Centrum voor Mode en Design brengen nieuwe merchandising voor toeristen op de markt. De slabbetjes, tasjes en regenjassen zijn ontworpen door Brusselse designers en moeten de hoofdstad als modestad promoten.

VisitBrussels wilde een nieuw reclamemiddel om Brussel te promoten. In samenwerking met het Centrum voor Mode en Design (MAD) werden daarom regenjassen, tassen en slabbetjes ontworpen. "Het doel is dat toeristen, of ze nu voor zaken of voor het plezier komen, deze voorwerpen mee naar huis nemen als aandenken aan hun verblijf in Brussel", stelt VisitBrussel in een persbericht.

De voorwerpen werden ontworpen door Brusselse creatievelingen. De tassen zijn van de hand van Atelier Blink en communicatiebedrijf Oblique ontwierp de regenjas. Voor de slabbetjes, waarin een irismotief verwerkt is, tekende Leonôr da Silva van Lollipop by Leonôr.

"De voorwerpen zijn gecreëerd naar het imago van Brussel, en de collectie zal jaar na jaar worden uitgebreid", aldus VisitBrussels.

Toeristen kunnen de merchandising kopen op de verschillende toeristische onthaalbureaus in Brussel op de Grote Markt, het Koningsplein en aan het Europees Parlement.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Shop

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni