© tvb

Brusselse parkeerbedrijven vrezen banenverlies

© tvbrussel
27/12/2012
De privébedrijven die nu parkeercontroles uitvoeren voor de gemeenten, maken zich ernstig zorgen over het parkeerbeleid in Brussel. Aanleiding is het nieuwe gewestelijk Parkeerbeleidsplan dat de Brusselse regering recentelijk heeft goedgekeurd. De bedrijven vrezen voor banenverlies.

Het Parkeerbeleidsplan, dat de Brusselse regering begin deze week heeft goedgekeurd, hevelt de bevoegdheid om parkeergeld te heffen over van de gemeenten naar het Gewest. Dat zorgt voor ongerustheid bij de privébedrijven die op dit moment voor de gemeenten parkeerticketjes controleren. Want zij weten niet wat er nu met hen gaat gebeuren.

Drie jaar geleden heeft het Gewest een eigen parkeerbedrijf opgericht voor gemeenten die niet met een privébedrijf in zee wilden gaan. Waarschijnlijk zal dat gewestelijk parkeeragentschap voortaan de controles uitvoeren in alle gemeenten. En dat betekent dat er banen op de tocht staan.

Onzekerheid klaagt
De privébedrijven hopen dat de Brusselse regering snel contact met hen opneemt voor overleg, want de onzekerheid knaagt. De bedrijven hebben ook al veel in Brussel geïnvesteerd.

De Brusselse regering bekijkt op dit moment wat de rol van privébedrijven kan zijn in het nieuwe parkeerplan. Duidelijkheid is er nog niet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni