Brusselse is beste jonge schrijfster van Lage Landen

© tvbrussel
24/06/2013
Vreugde en verdriet voor de Brusselse Lize Spit. Vrijdagavond raakte de 24-jarige gewond bij een aanrijding op de Anspachlaan. Twee dagen later won Lize de prijs van beste jonge schrijfster van België, Nederland en Suriname.

Lize Spit won niet alleen de eerste prijs van 15 andere kandidaten uit België, Nederland en Suriname maar ook de publieksprijs van de wedstrijd Write Now. En dat met haar kortverhaal 'Ordehandhaver', over een koppel dat ruzie maakt op een feest en te koppig is om samen de auto te nemen. Dus wandelt de man 35 kilometer naar huis, terwijl z'n vrouw achter hem aanrijdt.

Met de schrijfwedstrijd won de jonge schrijfster een publicatie in de kranten Metro en NRC Handelsblad, plus een contract bij de jongerenblog Spunk, verschillende lezingen op literaire festivals en een coachingtraject bij het grootste literaire agentschap van Nederland.

Maar voor ze mag genieten van de overwinning moet ze geopereerd worden aan haar kniebreuk. Die liep ze vrijdag op bij een ongeval met haar fiets op de Anspachlaan. "In het ziekenhuis hadden ze eerst gezegd dat ik heel het weekend moest blijven, maar met een speciaal gipsverband ben ik toch naar Rotterdam kunnen gaan", zegt ze.

Na de operatie begint Spit aan haar debuutroman.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni