Openbaar Ministerie bezorgd over splitsing B-H-V

© tvbrussel
11/10/2012
Tientallen medewerkers van het Brusselse parket, de politierechtbank, de arbeidsrechtbank en de correctionele rechtbank legden donderdagmorgen een uur lang het werk neer. De reden is de onzekerheid over de toekomstige werkomgeving. Door de gerechtelijke splitsing moet een deel buiten Brussel aan de slag.

Tientallen medewerkers van het openbaar ministerie hebben rond 11 uur een tijdlang het werk neergelegd. Ze verzamelen voor het parketgebouw, rechttegenover het Justitiepaleis. Ze zijn bezorgd om de gevolgen van de gerechtelijke splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde voor het Openbaar Ministerie. Daardoor moet een deel van het personeel binnekort buiten Brussel gaan werken.

Jean-Marc Meilleur, woordvoerder van het Brussels parket, legt uit dat het personeel van het Brussels parket pas sinds 22 augustus weet dat het moet kiezen tussen Brussel of Halle-Vilvoorde, en dat vóór 22 november. "Maar de locatie van het parket in Halle-Vilvoorde is nog niet bekend, dus dat zorgt voor heel wat onzekerheid bij het personeel".

Openbaar Ministerie
Bij het Brusselse Openbaar Ministerie werken 540 mensen, van wie bijna de helft Nederlandstaligen. Hoeveel van hen uiteindelijk naar het Openbaar Ministerie van Halle-Vilvoorde moeten, is niet duidelijk.

Meilleur waarschuwt ook voor de gevolgen van zo een kennisverlies indien de helft van het personeel naar de nieuwe locatie vertrekt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni