Brussels fotograaf pookt debat op met 'Belgian War'

© brusselnieuws.be
22/12/2010
Een Brusselse fotograaf zorgt voor commotie met zijn werk 'Belgian War'. Daarop prijkt een gehelmde De Wever tussen heel wat bloot en geweld met een brandende Belgische vlag. Over het opzet van Alexis McDrew heerst onduidelijkheid.

Het tafereel toont naast een wat gezette, wafeletende figurant waarin we de N-VA-voorzitter herkennen ook een strikdragende jongeling (Di Rupo) met mannelijke aanbidder, veel schaars of ongeklede lichamen en ook flink wat geweren die recht uit Wereldoorlog I afkomstig lijken.

Met zijn werk wil Brusselaar Alexis McDrew naar eigen zeggen de discussie over België aanwakkeren. Dat lijkt wel te lukken. De website waar u het werk vindt, telde woensdag rond 17 uur bijna 500 reacties.

Of het werk van McDrew echt is wat het beweert te zijn is nog afwachten. Erg prominent op het tafereel zijn bijvoorbeeld ook ... de onderbroeken. Nogal wat reactieschrijvers zien er dan ook eerder een verdoken reclamestunt in. En laat McDrew nu in het verleden net reclamebeelden gemaakt hebben voor Calvin Klein.

Maar Mc Drew is evengoed de fotograaf die in het nieuws kwam met de omstreden fotoshoot van vader en dochter Daerden (in Romeinse kleren) in het Brusselse stadhuis voor Paris Match.

In Het Laatste Nieuws laat de fotograaf alvast optekenen dat het de bedoeling was om het hedendaagse België in één beeld te vatten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek , Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni