Brussels Academy vrijdag van start

© brusselnieuws.be
25/04/2013
Vrijdag komt de Brussels Academy voor de eerste keer samen. Met dat initiatief willen academici hun kennis over Brussel delen met de rest van de maatschappij.

De Brussels Academy is een initiatief van onder andere sociaal geograaf Eric Corijn.

"We richten ons tot diverse groepen," zei medewerker Geert Cochez over het initiatief aan Brussel Deze Week. "Van bewonersgroepen over ambtenaren tot onderwijzers. Vele actoren in de stad hebben vanwege de hoge kostprijs ervan geen toegang tot wetenschappelijk onderzoek. Wij bieden een soort light consultancy aan, bijvoorbeeld wanneer een wijkcomité een diepgaande analyse van zijn buurt wil."

Vrijdag vindt de eerste activiteit plaats in Molenbeek, in het Huis van Culturen en Sociale Samenhang. Vanaf dan strijkt de stadsuniversiteit er elke vrijdag neer.

Dit voorjaar organiseert Brussels Academy acht stadscafés als informele ontmoetingsplek, een reeks van acht lessen over Brussel, vier stadslabo's om beter samen stad te kunnen maken en tot slot nog vier stadslabo's over het nieuwe boek van Corijn, "Waarheen met Brussel?".

Alle informatie op www.brusselsacademy.be . Wie op de hoogte gehouden wil worden, kan mailen naar info@brusselsacademy.be .

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni