Brussel vraagt investeringsstop Dexia in bezette gebieden

© brusselnieuws.be
11/05/2011
Het Brussels Gewest dringt er tijdens de algemene vergadering van Dexia woensdag op aan om geen enkel krediet meer toe te kennen aan Israëlische kolonies in bezette gebieden. Het Gewest vraagt ook om dochter Dexia Israël Bank zo snel mogelijk af te stoten.

Brussels parlementslid Elke Van den Brandt (Groen!) interpelleerde eerder al bevoegd minister Vanraes (Open VLD) over de rol van Dexia in de Israëlische kolonies en de houding van het gewest als aandeelhouder.

"Het gewest moet als aandeelhouder een positie innemen en uitdrukkelijk van Dexia eisen de financiering stop te zetten," zegt Van den Brandt. "Als aandeelhouder moeten we onze verantwoordelijkheid nemen zodat we duidelijk maken dat wij op geen enkele manier willen deelnemen aan de deze illegale nederzettingspolitiek van Israël."

Dexia kreeg recent verschillende aanbiedingen om zijn Israëlisch filiaal van de hand te doen, weet Van den Brandt. Het Brussels gewest vraagt op de algemene vergadering nu ook om echt tot verkoop over te gaan, bevestigt het kabinet Vanraes aan brusselnieuws.be.

Het Brussels Gewest maant ook aan tot loonmatiging.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni