Brussel lanceert eerste gemeentelijke wiki

© brusselnieuws.be
03/09/2012
Met Wikibru voegt de Stad Brussel aan haar website een wikifunctionaliteit toe. Bedoeling is dat lezers zelf de website voeden met informatie over literatuur, trips, film en liedjes die met Brussel te maken hebben.

Twee maanden na de opfrissing van de look van de website biedt de Stad Brussel nu een wikiruimte aan, waarin de pagina's aanpasbaar zijn door de bezoekers. Die pagina's hebben voorlopig betrekking op vier domeinen: literatuur, strips, film en muziek.

Er moet wel degelijk een link zijn met de stad Brussel: romans waarvan de actie zich volledig of gedeeltelijk in de hoofdstad afspeelt, strips waarvan de personages zich in Brusselse decors bewegen, films die zich afspelen of gedraaid zijn in Brussel en muziek met Brussels als thema.

De website bestaat in een Nederlandse, een Franse en een Engelse versie, die inhoudelijk van elkaar verschillen. De Nederlandstalige versie maakt voorlopig gewag van drie films die zich in Brussel afspelen: Toto le héros (1991) van Jaco van Dormael, La vie sexuelle des Belges (1994) van Jan Bucquoy en Manneken Pis (1995) van Frank van Passel. De Franstalige versie is voorlopig het meest uitgebreid.

Mening
Indien de respons positief is, overweegt de stad een tool aan te bieden waarmee inwoners hun mening kunnen geven over bij voorbeeld de herinrichting van een openbare plaats of er actief aan kunnen meewerken.

Een wiki is een website waarvan de pagina's door bezoekers kunnen gewijzigd worden. De bezoekers kunnen de teksten dus aanvullen of verbeteren.

wiki.brussel.be


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Cultuurnieuws

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni