Brand in meubelzaak Ribaucourtstraat

© brusselnieuws.be
22/01/2012
In de Maritiemwijk in Molenbeek is zondag rond 13.30 uur een zware brand uitgebroken in een meubelzaak in de Ribaucourtstraat. De brandweer kwam met meerdere wagens ter plaatse om het te blussen. Het vuur was na een dik uur onder controle. Er is geen sprake van gewonden.

De brand woedde in de opslagplaats van de nv Meubelland in de Ribaucourtstraat. Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al door het dak. De winkel van de firma raakte niet door het vuur beschadigd.

De politie stelde plaatselijk een omleiding in voor het verkeer. Buurtbewoners uit de omliggende straten mochten niet naar hun huizen terugkeren, de brandweer had een veiligheidsperimeter ingesteld.

Tegen 14.50 uur had de brandweer het vuur onder controle. Ze moest daarvoor wel de grote middelen inzetten. Er kwamen vijf pompwagens en een 50-tal brandweermannen ter plaatse. De spuitgasten konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar aanpalende woningen, hoewel het dak van een gebouw in de Ulensstraat brandschade leed.

Over de oorzaak van de brand bestaat nog onduidelijkheid. Volgens de brandweer zou het vuur in de zaak zelf zijn ontstaan, waar meubels lagen opgeslagen. Er wordt een onderzoek gestart naar de precieze oorzaak. De brandweer bevestigde dat er bij de brand geen gewonden zijn gevallen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni