Bioscoopboot laat al zeven jaar op zich wachten

© tvbrussel
27/02/2013
Zeven jaar na de eerste aankondiging ligt de geplande bioscoopboot nog altijd niet in het kanaal. Het privé-initiatief kreeg nochtans financiële steun van de Brusselse overheid. De eigenaar hoopt het project nu tegen 2015 in te huldigen.

De drijvende cinema, die oorspronkelijk Actor's Boat moest heten, werd al in 2006 aangekondigd. Ondertussen kwam er van het project zo goed als niets in huis. Dat ondanks een subsidie van 50.000 euro van het Brussels Gewest.

"Het blijft een goed idee en het kan een toeristische trekpleister worden", zegt oppositielid Jef Van Damme (SP.A). "Maar als de aannemer het initiatief niet rond krijgt, moeten we onze conclusies trekken."

Volgens Havenminister Brigitte Grouwels (CD&V) is echter contractueel geregeld dat de toegekende subsidies terugbetaald moeten worden als het project in het water valt. "De haven van Brussel geeft de boot geen concessie meer tot alle subsidies in orde zijn en tot de boot volledig klaar is", laat de minister weten." Als dat ooit het geval is werken we graag opnieuw mee aan het project."

De eigenaar laat ten slotte weten dat het gaat om "een uniek project dat niet op één dag gebouwd kan worden". Hij hoopt het publiek in 2015 te kunnen verwelkomen in een afgewerkte bioscoop.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Film

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni