Bewoners vrezen elektromagnetische straling MIVB-onderstation

© tvbrussel
16/08/2012
In Ukkel is er commotie rond een tijdelijk zogeheten elektrisch onderstation aan de Stalle- en Neerstallestraat. Dat voorziet onder andere tram 4 van stroom, maar staat pal in een woonwijk. Bewoners vrezen de elektromagnetische straling.

"Zo'n kast veroorzaakt elektromagnetische velden die zeer gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Normaal moet een afstand van 10 meter gerespecteerd worden, hier is het minder dan twee meter", zegt buurtbewoner Jean Goblet aan tvbrussel.

Bovendien wil de MIVB het stralingsgevaar niet onderzoeken, zeggen de buurtbewoners. De vervoersmaatschappij ontkent dat. "Er is een onderzoek gebeurd door een onafhankelijk organisme. Daaruit bleek dat we onder de norm zitten voor plaatsen waar kinderen wonen."

De buurtbewoners zijn ook boos omdat de MIVB de kabine zonder vergunning heeft neergepoot. "Onze vergunning voor het leefmilieu is verstreken door een administratieve vergetelheid", reageert de MIVB.

Voor het einde van de maand wordt bekend gemaakt of het elektrisch onderstation blijft of niet. Sowieso verhuist het rond de jaarwisseling naar de Polderstraat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni