'Belkacem blijft nog zeker zes maanden in de cel'

© brusselnieuws.be
10/06/2012
De woordvoerder van Sharia4Belgium, Fouad Belkacem, blijft nog minstens zes maanden in de cel. Dat heeft minister van Justitie Annemie Turtelboom gezegd. Belkacem zal de straf uitzitten waarvoor hij in april vorig jaar werd veroordeeld.

De beslissing kwam er na overleg tussen het kabinet Justitie en het parket. "De uitvoering van straffen van meer dan drie jaar is de verantwoordelijkheid van de strafuitvoeringsrechtbank. Maar bij straffen van minder dan drie jaar gebeurt dat op basis van richtlijnen van de minister", zo verduidelijkt de parketwoordvoerder.

Na zijn aanhouding van vorige week blijft Belkacem nog zeker zes maanden in de cel. Het gaat om een straf die hij in april 2011 kreeg voor het verwonden van enkele politiemannen die hem tijdens een betoging tegen het hoofddoekenverbod wilden oppakken. Die feiten dateren van september 2009. Van die straf zat Belkacem nog geen enkele dag uit.

Belkacem werd deze week opgepakt omdat hij op 1 juni in een videoboodschap op youtube zijn "broeders en zusters" had opgeroepen om "de eer van de moslims te verdedigen en over te gaan tot gewelddadige actie." Hij deed die oproep na het nikab-incident van vorige week.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni