Beelden moordenaars Joe Van Holsbeeck vrijgegeven

© FM Brussel
19/04/2006
Het Brusselse gerecht geeft vandaag beelden vrij van de bewakingscamera's in het Centraal Station waarop de moordenaars van Joe Van Holsbeeck staan. Joe werd vorige week in het station doodgestoken voor zijn MP3-speler.

De speurders staan momenteel nog niet ver met het onderzoek en ze hopen dat de beelden kunnen helpen om de twee daders te identificeren. Er zijn twee fragmenten waarop de daders duidelijk te zien zijn. Een paar minuten voor de moord kuieren de twee in het station. Op het tweede fragment wandelt het tweetal het station binnen.

Ook van de de moord zelf zijn er vrij scherpe beelden maar de daders zelf zijn niet goed herkenbaar. De jongeman met het lichtblauwe trainingsjasje steekt Joe met vijf messteken. Zijn handlanger met Nike-trainingsjas staat erbij. Die laatste beelden geeft het parket echter niet vrij. Politie en parket hopen wel op een gouden tip.

Er zijn aan de hand van de beelden en getuigen ook robotfoto's van de daders gemaakt. Agenten gaan vanaf vandaag met de foto's langs bij verantwoordelijken van scholen, bij sportverenigingen en bij straathoekwerkers. Als u één van de jongemannen herkent kan u contact op nemen met het gratis nummer 0800 - 91 119 of u kan ook mailen naar opsporingen@politie.be.

Morgen wordt Joe Van Holsbeeck begraven in Haren. Zondag wordt in Brussel een stille herdenkingsmars georganiseerd. Een tiental jonge allochtonen trok deze woensdagnamiddag met een gele roos in de hand door de straten van Brussel.

Ze vertrokken op het Anneessensplein, en wandelden naar het Centraal Station, waar ze de bloemen neerlegden en één minuut stilte hielden. Met hun actie willen ze tonen dat niet elke jongere een misdadiger is en dat ook zij gechoqueerd zijn door wat er is gebeurd. Slachtoffer Joe Van Holsbeeck wordt morgen in intieme kring begraven. In het Centraal Station zal er een urne worden geplaatst waarin steunbetuigingen kunnen gestopt worden.

Bericht van de redactie: Op vraag van het Brussels parket mogen er geen videobeelden of foto's meer getoond worden waarop de verdachten, in de zaak van de roofmoord op Joe Van Holsbeeck, herkenbaar zouden zijn. Daarom vindt u de reportage van tvbrussel niet langer terug bij dit artikel.



Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni