Art-nouveauparel Saint-Cyrhuis verkocht

© brusselnieuws.be
25/09/2013
De art-nouveauwoning Saint-Cyr aan de Ambiorixsquare, die jarenlang leegstond, is verkocht. Wie de koper is, is nog niet duidelijk. De akte bij de notaris wordt pas eind oktober ondertekend.

Het bericht over de verkoop van het huis staat op de website van La Capitale en wordt bevestigd aan brusselnieuws.be. Over het bedrag en de koper kan de verkoper, Immo Movast uit Antwerpen, voorlopig nog niets kwijt. Het is afwachten tot de akte van verkoop is ondertekend. Dat gebeurt normaal eind oktober.

Movast kocht het beschermde pand aan in 2006. Bedoeling was om het huis helemaal te renoveren. Dat kwam er niet van. Movast was de administratieve traagheid van het Brusselse Gewest beu en besliste in 2011 om het pand te verkopen. De vraagprijs bedroeg toen 1,5 miljoen euro. Vorig jaar zakte de vraagprijs naar 1,2 miljoen euro.

Architect Gustave Strauven bouwde het pand in 1903 voor schilder Georges de Saint-Cyr. Jos Vandenbreeden, directeur van het Sint-Lukasarchief, omschreef het ooit als "het meest fantastische art-nouveaupand ter wereld."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni