Antiterreuroefening in Zuidstation

© brusselnieuws.be
17/04/2013
Verschillende Europese antiterreurdiensten houden woensdag een grootschalige oefening. Een van de locaties is het Zuidstation.

In België, Oostenrijk, Ierland, Italië, Letland, Slovakije, Spanje, Zweden en Roemenië worden woensdagmiddag en donderdag simultaan terreuraanvallen op strategische doelwitten gesimuleerd. Dat kondigt de Europese Commissie aan. Er worden onder meer aanslagen op scholen, krachtcentrales en het openbaar vervoer nagebootst. In België ligt de focus op hogesnelheidstreinen in het Zuidstation.

De oefening, die de naam Common Challenge meekreeg, wordt voorbereid en gecoördineerd in de schoot van Atlas, het Europese netwerk van nationale antiterreurdiensten dat in de nasleep van de aanslagen van 11 september 2001 uit de grond werd gestampt. Aan de oefening ging acht maanden voorbereiding vooraf. Nooit eerder namen meer eenheden en landen aan een Europese simulatie deel.

De simulatie moet de autoriteiten helpen om de aanpak van een eventuele aanslag op Europees grondgebied nog beter op punt te stellen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni