Anderlechtse Industrielaan krijgt eerste Led-verlichting

© tvbrussel
30/08/2012
Als eerste straat in België krijgt de Industrielaan in Anderlecht led-verlichting. De Leds bovenop de 16 meter hoge verlichtingspalen verbruiken tot veertig procent minder energie en gaan langer mee dan de traditionele straatverlichting.

Behalve milieuvriendelijk zijn de leds volgens de fabrikant ook flexibel en intelligent. Volgens Geert Verachtert, CEO van Philips Benelux, zorgt de verlichting voor een betere zichtbaarheid en dus ook voor een beter veiligheid. Naast de energiebesparing zijn ook de onderhoudskosten geringer.

Aan de Led-verlichting kan ook een intelligent besturingssysteem worden gekoppeld. Dat kan de verlichting dimmen of versterken.

De Led-verlichting op de Industrielaan is een test. Draait die goed uit, dan komen mogelijk ook andere gewestwegen aan de beurt. "Door nieuwe Europese regelgeving moeten we hoedanook heel wat verlichting in Brussel vervangen," zegt minister van Vervoer en Openbare Werken Brgitte Grouwels (CD&V) aan tvbrussel. "Dat is het goede moment om te kiezen voor energiezuinigere verlichting".

Led-verlichting heeft wel een duurdere installatiekost, maar die zou na drie jaar herverdiend zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni