Anderlecht gokt op jeugd om ambities waar te maken

© brusselnieuws.be
26/07/2013
Ondanks het vertrek van grote namen als Mbokani en Biglia begint Sporting Anderlecht het nieuwe voetbalseizoen opnieuw met steile ambities. De klemtoon ligt daarbij meer dan ooit op de eigen jeugd. Dat bleek op de jaarlijkse persconferentie donderdag in het Constant Vanden Stockstadion.

Anderlecht mikt dit jaar op een 33ste landstitel. Ook bekerwinst en een geslaagde Europese campagne behoren als vanouds tot de steile ambities van de club. De vraag is of die doelstellingen niet te hoog gegrepen zijn nu paars-wit een nieuwe ploeg moet bouwen.

Zeker omdat het bestuur, deels uit (financiële) noodzaak, deels uit overtuiging, nog meer wil inzetten op de eigen jeugdwerking. "Transfers komen er zeker nog, al liggen die in dezelfde lijn als onze jongerenbeleid", stelde voorzitter Roger Vanden Stock. "De transfers die we willen doen, zijn ook gericht op de toekomst. Veel details kan ik nog niet geven, maar ik kan wel verzekeren dat we niet stilzitten".

Om Biglia te vervangen werkt Anderlecht aan de komst van de Servische international Luka Milivojevic, een 22-jarige defensieve middenvelder. Daarnaast komen er mogelijk nog een of twee spelers bij.

"We zitten aan het einde van een cyclus", verklaarde manager Herman Van Holsbeeck. "We staan voor een jaar waar we een nieuwe ploeg moeten bouwen met voorrang voor eigen jeugd. De ambitie blijft echter steeds dezelfde op Anderlecht: de titel, de beker en een mooi parcours in de Champions League".

Kwaliteitsverlies
"Met de vertrokken spelers verdween een pak kwaliteit", beseft trainer John van den Brom. "We moeten dit team hernieuwen en dat is niet slecht. We mogen geen angst hebben om jongeren hun kans te geven. De jeugdopleiding hier is van een erg hoog niveau en we zullen er alles aan doen om ook dit seizoen eigen jeugd te laten doorgroeien naar de eerste ploeg. Ik verzeker jullie dat er revelaties zullen opstaan, net zoals Dennis Praet en Massimo Bruno vorig seizoen."

Van den Brom gaf ook mee dat hij vorig seizoen veel geleerd heeft over de Belgische competitie. "Je moet echt scherp staan tijdens de play-offs en dit seizoen zal ik mijn elftal dan ook wat meer laten roteren en kansen geven aan de jeugd".

Stadion
Over de stadionproblematiek zei voorzitter Vanden Stock het volgende: "Het enige concrete project is de verbouwing van ons huidig stadion. We zijn al enkele jaren het dossier aan het voorbereiden en naderen stilaan ons doel, maar moeten de uitkomst even afwachten. We willen in ons stadion blijven, maar blijven ook aandachtig de nieuwe mogelijkheden in de Brusselse regio op de voet volgen."

Voor komend seizoen is het Astridpark al bijna volledig uitverkocht en dat maakt Vanden Stock blij. "Wij denken aan onze supporters en daarom hebben we de abonneeprijzen al vijf seizoenen niet meer aangepast".

Gokkantoor
Donderdag werd met Bwin overigens ook nog een nieuwe partner voorgesteld. Het sportgokmerk werkt al langer samen met Europese grootmachten als Real Madrid, Bayern München, Manchester United en Juventus.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni