Amerikanen in Brussel zien Obama winnen

© brusselnieuws.be
07/11/2012
President Barack Obama heeft de Amerikaanse verkiezingen gewonnen. Dat zagen ook de Amerikanen in Brussel. De Amerikaanse gemeenschap blies dinsdagavond verzamelen in het Renaissance Hotel. Er werd gedebatteerd maar vooral gefeest, mét hot dogs en country- en westernmuziek van de Saint-Gillbillies. Ook het Rits Café vierde feest. Tenminste, de pro-Democratische aanwezigen.

Om 5.30 werd champagne gekraakt in het stadhuis van Brussel, waar vele Amerikanen verzamelden. Daar was ook Amerikaanse ambassadeur Howard Gutman aanwezig, en die toonde zich bijzonder blij over de overwinning van Obama. Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) was ook present. Hij benadrukte de goede relaties de voorbije vier jaar met president Obama.

Dinsdagavond maakten Gutman en Reynders al hun opwachting op de grote verkiezingsbijeenkomst georganiseerd door The Bulletin en The American Club of Brussels in het Renaissance Hotel in Elsene.

Vertegenwoordigers van Democraten en Republikeinen in België debatteerden in afwachting van de eerste resultaten. Maar in de eerste plaats was het een feestelijke avond opgeluisterd met live muziek van de Saint-Gillbillies, een in Brussel gebaseerde country- en westernband. Op het menu stonden ook Californische wijnen, hot dogs en andere Amerikaanse specialiteiten.

Film en optreden in Rits Café
Ook elders in Brussel werd de strijd tussen Obama en Romney gevolgd. Het Rits Café organiseerde bij voorbeeld een avond rond de verkiezingen. Op het programma stond een vertoning van de film Wag the dog (1997, Barry Levinson), een zwarte komedie over spin doctor die enkele dagen voor de presidentsverkiezingen de kiezers moet afleiden van een seksschandaal. Met Dustin Hoffman en Robert De Niro.

Na de film werd het Rits Café omgetoverd tot een kroeg in het Boston van de jaren 1920 met een optreden van Rockracefinalist Franklin Barefoot (blues / folk /rock). Daarna werden de resultaten gevolgd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni