Ambtenaren krijgen website om andere landstaal te oefenen

© brusselnieuws.be
16/05/2013
Een honderdtal federale ambtenaren heeft donderdag in de Koninklijke Bibliotheek een tweetalig spel gespeeld ter gelegenheid van de nieuwe website patatifed.be. Op die website kunnen ambtenaren aan hun kennis van de andere landstaal werken.

De website werd ingehuldigd door staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert (CD&V)

Op patati@fed vinden federale ambtenaren tips om een taal te leren. Ze vinden er opsommingen van kranten, tijdschriften en tv-programma's in het Frans en het Nederlands. Ook aan het leren van een vaktaal, telefoneren en communiceren in een tweetalig team wordt aandacht besteed.

Ambtenaren kunnen er ook een oefenpartner zoeken als ze een profiel aanmaken. Die partner heeft dezelfde professionele interesses, maar spreekt een andere taal.

Patati@fed is een initiatief van het Opleidingsinstituut van de Federale Overheid (OFO) en het Huis van het Nederlands (HvN). In 2008 lanceerde het Huis van het Nederlands al www.patati.be voor Brusselaars die elkaars taal willen oefenen. Elk bedrijf of instelling kan bij HvN terecht voor hulp bij het uitwerken van een taalbeleid op de werkvloer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni