Kortrijk en Turnhout centraal op tweede editie Brusselse Sporen

Nick Vervaeck
© Brussel Deze Week
05/10/2012
Voor de tweede keer ging vtbKultuur op zoek naar stukjes Brussel die verborgen liggen in Vlaamse steden. Dit jaar werden Kortrijk en Turnhout uitgekamd.

Nog tot en met 4 november organiseert vtbKultuur Brusselse Sporen. Met dat project wil de Vlaamse cultuurorganisatie het verhaal brengen over de vele verbanden tussen onze hoofdstad en twee centrumsteden. Na Mechelen en Aalst in 2011 zijn dit jaar Turnhout en Kortrijk aan de beurt. Chris Lomme en Lotte Stoops, een Kortrijkse en een Turnhoutse die allebei hun hart verloren aan Brussel, zijn de ambassadeurs van hun geboortestad. Zij vergezellen hun stadsgenoten tijdens hun tocht door Brussel.

Sinds 29 september, en nog tot en met 14 oktober kunnen inwoners van Turnhout de Brusselse sporen in hun stad ontdekken. Voor de mensen uit Kortrijk loopt Brusselse Sporen van 20 oktober tot en met 4 november. Op het programma staan stadswandelingen, nocturnes, lezingen, uitstappen en vele andere activiteiten, zowel in de gast- als in de hoofdstad. Zo belicht Philips Turnhout een aantal gebouwen die een Brusselse link hebben en richt de bibliotheek van Kortrijk een Brusselhoek in. Ondertussen biedt vtbKultuur, in samenwerking met Broodje Brussel, art@noen aan, met verschillende middagactiviteiten in de Brusselse binnenstad. Als afsluiter vindt er op zondag 4 november nog een Brusseldag plaats. Kortrijkzanen en Turnhoutenaars worden dan in het Vlaams parlement ontvangen door Jef Neve. Na een optreden van de Turnhoutse muzikant kan er een parcours gevolgd worden langs verschillende Brusselse instellingen en musea.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni