Agressie Naamsepoort: mogelijk opnieuw vrijspraak

© tvbrussel
05/06/2012
Een van de verdachten van de zware agressie in metro Naamsepoort in 2010, waarbij een Bulgaarse student op de sporen werd gegooid, lijkt ook in beroep vrijuit te zullen gaan. De bewijslast zou te licht wegen.

De 22-jarige student werd in de nacht van 31 december 2009 op 1 januari 2010 afgeranseld in metrostation Naamsepoort. Op de videobeelden is te zijn hoe de man eerst in elkaar geslagen wordt door een groepje jongeren. Wanneer hij bijkomt wordt hij aangepakt door een groepje jongeren van Afrikaanse oorsprong. Zij werpen hem van zes meter hoog op de sporen. Als bij wonder overleeft het slachtoffer

De jeugdrechter sprak de verdachte, een 17-jarige jongeman, in eerste aanleg al vrij. De videobeelden gaven immers geen uitsluitsel over de identiteit van de dader. De verdachte pleit dan ook opnieuw onschuldig.

Volgens de procureur en de verdediging van de Bulgaarse student zijn er voldoende aanwijzingen om de zaak nog eens in hoger beroep te behandelen. Het slachtoffer is sinds de brutale aanval gedeeltelijk blind en doof.

Uitspraak volgt op 4 juli.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni