Hyperefficiënt RWDM boekt bij KV Kortrijk cruciale zege in degradatiestrijd

© Belga
21/04/2024

Op de derde speeldag in de Relegation Play-offs heeft RWDM zondagnamiddag een gouden zaak gedaan in de strijd om het behoud.

De Molenbekenaren wonnen in het Guldensporenstadion op bezoek bij KV Kortrijk met 2-4.

De Kerels konden tot nog toe niet winnen in de Relegation Play-offs, terwijl RWDM in een (kleine) flow zat met vier op zes. De Kortrijkzanen moesten vol voor de overwinning gaan, anders kon het wel eens moeilijk worden om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Maar na een halfuur stond de thuisploeg al met de rug tegen de muur. Eerst maakte Makhtar Gueye (11.) met een binnentikker alweer zijn tiende competitiedoelpunt, terwijl Sousa met een kopbal drie minuten later de dubbele cijfers op het bord plaatste.

In minuut 24 zette Carlos Alberto een strafschop om en leken de Brusselaars op weg naar een makkelijke zege.

Maar KVK was nog niet dood. Verre van zelfs, want Thierry Ambrose (37.) gaf de West-Vlamingen voor rust nog wat hoop met de 1-3.

Na de pauze zette de thuisploeg dan ook zijn inhaalrace verder en dat ging aanvankelijk met succes, toen Isaac Davies halfweg de tweede periode alweer de aansluitingstreffer maakte. Voor de 22-jarige Welshman was het alweer de zevende treffer in tien wedstrijden.

Pompen of verzuipen

Het was pompen of verzuipen voor RWDM, maar de Brusselaars hielden het hoofd net boven water en Jeff Reine-Adelaide verzorgde in minuut 98 het slotakkoord met de 2-4.

RWDM slaat op die manier een eerste kloof van betekenis in de play-downs. De mannen van Yannick Ferrera hebben met dertig punten vijf eenheden meer dan Kortrijk en AS Eupen, dat later zondag (19u15) nog naar Charleroi trekt. Mits winst kunnen de Carolo's rechtstreekse degradatie alvast vermijden.